A trecut în neființă colegul nostru Alic Clefos

La data de 17 septembrie 2019 a trecut în neființă colegul nostru Alic Clefos, lector universitar al Catedrei Activitate Specială de Investigații și Securitate Informațională a Facultății drept a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, locotenent-colonel de poliție în rezervă.
După finalizarea studiilor în cadrul Academiei Naționale de Poliție „Ştefan cel Mare”, dl Alic Clefos a început activitatea practică în cadrul poliției judiciare a Comisariatului de poliție al raionului Briceni. Din 2 februarie 2001 și-a continuat ascensiunea profesională în cadrul Catedrei Activitate Specială de Investigații a Academiei „Ştefan cel Mare” unde a muncit până în ultima zi din viaţă. A activat neostenit în cadrul acestei instituţii de învăţământ superior reuşind să lase urme profunde în domeniul pregătirii multor generaţii de jurişti și polițiști calificaţi care activează şi astăzi în diferite structuri importante din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, SIS, CNA precum și alte instituții de stat din domeniul dreptului.
Domnia sa rămâne a fi o notorietate pentru întreaga comunitate academică. Pe lângă faptul că s-a remarcat printr-o activitate didactică prodigioasă, a reuşit să se afirme şi prin prisma multiplelor cercetări ştiinţifice realizate în domeniul dreptului și pregătirii cadrelor de ofițeri de investigații. Pentru îndeplinirea ireproşabilă a atribuţiilor funcţionale, dlui Alic Clefos i s-au conferit mai multe distincții departamentale, cât și medalii ale Republicii Moldova.
Pe parcursul vieții a dat dovadă de o înaltă educaţie civică şi morală, cultură şi modestie omenească, a fost un student exemplar, un coleg de serviciu devotat, un familist fidel şi un tată formidabil care a educat doi copii.
Fiind profund marcaţi de pierderea colegului, prietenului şi profesorului Alic Clefos, întregul colectiv al instituţiei exprimă condoleanţe familiei îndurerate, rudelor şi prietenilor.
Dumnezeu să-l odihnească în pace.
 
UPDATE (20.09.23019 16:00):
 
Luarea de rămas bun va fi organizată sâmbăta, 21 septembrie, începând cu orele 12.00 la biserica din Cimitirul Armenesc, unde va fi adus corpul neînsufleţit al profesorului. Regretatul va fi petrecut în ultimul său drum duminica, 22 septembrie, începând cu orele 11.00 în incinta Academiei „Ştefan cel Mare” şi înhumat către orele 12.30 la cimitirul „Sfântul Lazăr” (colocvial-„Doina”).
 
 
UPDATE (23.09.23019 11:00):