Absolvirea cursului de formare inițială a subofițerilor debutanți, promoția a XIV-a

Astăzi, 20 ianuarie 2023, în cadrul Direcției „Centrul integrat de pregătire pentru aplicare a legii” a Academiei „Ștefan cel Mare”, s-a desfăşurat Ceremonia de absolvire a Cursului de formare inițială a subofițerilor de poliție debutanți.

Plini de emoţii, determinaţi şi hotărâţi, tinerii absolvenţi ai promoţiei a XIV-a au completat rândurile funcţionarilor publici cu statut special ale Ministerului Afacerilor Interne, fiind pregătiţi să facă faţă provocărilor ce se vor ivi în ulterioara activitate profesională.

În cadrul evenimentului festiv prorectorul pentru formare şi personal, Iulian Caţ dar şi şeful adjunct al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică al Inspectoratului General al Poliţiei, Alexei Grosu au venit cu mesaje de felicitare către proaspeţii apărători ai ordinii de drept.

Bineînțeles, această realizare vine cu toată presiunea responsabilităţii mari pe de o parte, dar pe de altă parte este o mândrie şi o satisfacţie sufletească de a activa în slujba poporului şi a Ţării” – a punctat comisarul-șef Iulian Caț.

Pe parcursul instruirii, cei 60 de cursanţi au avut oportunitatea să-şi dezvolte o bază de cunoştinţe juridice necesare pentru realizarea obiectivelor de performanţă, precum şi a deprinderilor, abilităților şi competențelor necesare ce vor contribui la apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor, inclusiv, prin activitățile de menținere și asigurare a ordinii și securității publice.