Academia „Ştefan cel Mare” a MAI apreciată la „Gala Bărbăţiei 2018”

Conform solicitării Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, la data de 01 februarie 2019 Garda de Onoare a MAI, formată din studenţii Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, a participat la „Gala Bărbăţiei 2018”.
Din partea instituţiei, la festivitate a fost prezent dl Valentin Chiriţa, prorector pentru studii şi management al calităţii. În cadrul evenimentului Academia „Ştefan cel Mare” a fost decorată din partea IGSU cu Diploma „Partener sigur”.
Menţionăm că, conform Planului special al Ministerului Afacerilor Interne „Calamităţi”, Academia asigură 300 de funcţionari publici cu statut special (studenţi/ofiţeri/subofiţeri) pentru lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale.
Academia „Ştefan cel Mare” a demonstrat prin fapte că este un partener sigur al IGSU, acordînd de fiecare dată ajutor la lichidarea consecinţelor produse în urma inundaţiilor provocate de revărsarea rîului Prut, la lichidarea consecinţelor provocate de ninsorile abundente prin dezăpezirea trotuarelor, trecerilor de pietoni, deblocarea intrărilor în instituţiile medicale şi în instituţiile de învăţămînt din municipiul Chişinău de copacii doborîţi etc.
Totodată, efectivul Academiei asigură permanent activităţi de voluntariat prin intermediul lucrărilor de logistică în lăcaşe sfinte, instituţii preşcolare şi şcolare, case de copii, spitale şi aziluri de bătrîni, la reabilitarea mormintelor şi monumentelor eroilor căzuţi în războiul de la Nistru şi din Afganistan etc.