Campania „16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen” continuă

Campania „16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, a continuat şi astăzi în cadrul instituţiei. Astfel, un grup de studente a participat la seminarul „Prevenirea şi investigarea fenomenului hărţuirii sexuale şi violenţei în bază de gen”, organizat de Asociaţia Naţională a Femeilor din Sistemul Afacerilor Interne în parteneriat cu UN Women şi Academia „Ştefan cel Mare” a MAI.

În cadrul lecţiei publice participantele au fost familiarizate cu originea şi cauzele violenţei, precum şi cu aspectul legal naţional şi reglementările Regulamentului MAI cu privire la modul de prevenire, combatere şi raportare a cazurilor de discriminare după criteriul de sex, hărţuire şi hărţuire sexuală. Procesul de instruire a fost ghidat de Veronica Vition, consultantă Un Women şi Creangă Liliana, conferenţiar universitar al Catedrei drept public şi securitate a frontierei.

Academia „Ştefan cel Mare” mereu a susţinut şi s-a implicat în promovarea iniţiativelor naţionale de sensibilizare a societăţii în vederea stopării violenţei orientate împotriva femeilor şi fetelor, inclusiv a celor lansate de Organizaţia Naţiunilor Unite şi Consiliul Europei.

ÎMPREUNĂ ELIMINĂM VIOLENŢA!