Echipa Academiei ”Ștefan cel Mare” a devenit campioana MAI la sambo

Selecționata Academiei ”Ștefan cel Mare” a MAI a câștigat astăzi, 17 martie 2016, la Centrul de pregătire a loturilor naționale, turneul pe echipe la sambo, prima grupă valorică, din cadrul Spartachiadei Ministerului Afacerilor Interne.
Echipa Academiei a fost urmată în clasamentul general de reprezentativele Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) și Departamentului Trupelor de Carabinieri (DTC).
În grupa a doua valorică, pe prima treaptă a clasamentului pe echipe a urcat echipa Inspectoratului de Poliție din municipiul Bălți, care a fot urmată, în ordine, de echipele Inspectoratului de Poliție din sectorul Ciocana și Direcția de Poliție a municipiului Chișinău.
În grupa a treia valorică, primul loc a revenit echipei Inspectoratului de Poliție din Bender. Pe locul doi s-a clasat lotul Inspectoratului de Poliție din raionul Soroca, iar pe trei – Inspectoratul de Poliție din raionul Telenești.
Două meciuri disputate astăzi, la categoriile grea și supergrea, au trezit emoții deosebite din partea participanților, organizatorilor, arbitrilor. Este vorba despre finala desfășurată de dublul participant la Jocurile Olimpice în turneele de lupte libere Nicolae Ceban de la DTC și campionul național la sambo și judo Denis Tachi (SPCSE). Victoria i-a fost acordată inițial lui Nicolae Ceban. Ulterior, arbitrul-șef al competiției, Mihail Vdovicenco, l-a declarat câștigător pe Denis Tachi.
Emoții au fost și pe durata partidei semifinale între ”supergreii” Mircea Taran de la Academia ”Ștefan cel Mare” și Nicolae Botnari de la SPCSE . Victoria i-a fost acordată lui Mircea Taran.
La individual membrii echipei Academiei „Ştefan cel Mare” au obţinut următoarele rezultate:
1. Taran Mircea – asistent universitar al catedrei “Pregătire fizică şi autoapărare”- locul I (categoria +100 kg);
2. Corlăteanu Corneliu – anul I Facultatea Securitatea civilă şi ordine publică – locul III (categoria -100 kg);
3. Corlăteanu Cristin – anul I Facultatea Securitatea civilă şi ordine publică – locul II (categoria -90 kg);
4. Preţivatîi Ghenadie – anul III Facultatea Drept – locul I (categoria 82kg);
5. Covrig Petru – anul III Facultatea Drept – locul III (categoria 68kg);
6. Sterpu Eduard – anul III Facultatea Drept – locul II (categoria 62kg);
7. Socevoi Sergiu – anul IV Facultatea Drept – locul III (categoria 62kg).
La deschiderea turneului a participat viceministrul Afacerilor Interne Ion Țurcan. ”Revin cu plăcere printre voi. Am practicat și eu sambo și judo. Doleanța mea cea mai mare este să faceți tot posibilul ca să nu vă accidentați și să dați dovadă întotdeauna de corectitudine pe saltelele de concurs și în viață”, a menționat viceministrul de interne.