GMSS vine în sprijinul cetățenilor cu recomandări și hărți cu rute alternative de deplasare pentru Simularea generală din 14 mai, în pregătirea Summitului CPE

În perioada premergătoare Summitului Comunității Politice Europene (CPE), Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE) vine cu o serie de informații și recomandări de interes public, care vizează activitatea cotidiană a cetățenilor în condiții de confort și siguranță pentru data de 14 mai, când se va desfășura Simularea Generală pentru organizarea Summitului CPE. 

Astfel, pentru a veni în sprijinul cetățenilor autoritățile naționale responsabile cu securitatea națională publică o serie de recomandări și hărți cu rutele alternative de deplasare cu ocazia simulării generale pentru Summitul CPE din14 mai, în intervalul de timp 09:00 – 14:00. Pentru o perioadă de 5 ore, traficul rutier pe arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale Chișinăului, precum și din zonele limitrofe capitalei va fi limitat pe durata deplasării coloanelor oficiale implicate în simularea generală. 

Cu această ocazie, locuitorilor municipiului Chișinău pentru a putea circula în diferite sectoare ale orașului, le este recomandat să se deplaseze prin sectorul Buiucani care va fi folosit ca sector de tranzit pentru ocolirea tronsonului de străzi pe care va fi organizată deplasarea delegațiilor oficiale.

Pentru deplasare din sectoarele Ciocana și Rîșcani, spre sectorul Botanica sau partea de sus a sectorului Centru, circulația va fi permisă pe străzile Toma Ciorbă și Mihai Viteazul. Circulația din sectorul Botanica spre sectoarele Rîșcani și Ciocana, va fi organizată pe str. Mihai Viteazul sau pe oricare stradă care nu este sistată circulația.

La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca – Chișinău și revers.

Transportul care va circula din direcția or. Bender și are necesitate de a se deplasa spre mun. Chișinău va fi redirecționat pe d/n M5, prin localitatea Calfa sau pe d/n G109(Delacău – Bulboaca – R2).  

Transportul care va circula din direcția raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și au necesitate de a se deplasa spre mun. Chișinău va fi redirecționat pe d/n M5 sau prin localitatea Calfa.