În semn de recunoştinţă pentru persoanele care au participat la lichidarea consecinţelor tragediei de la Cernobîl

La 26 aprilie 2017 s-au împlinit 31 de ani de la producerea celui mai tragic cataclism tehnogen al secolului XX – Avaria de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl (Ucraina). La lichidarea consecinţelor acestei tragedii au participat şi conaţionalii noştri, printre care şi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne.
Printre ei se numără şi veteranii organelor afacerilor interne, care au activat anterior în cadrul Academiei “Ştefan cel Mare” a MAI: dl Cebotari Victor; dl Digol Nicolae; dl Golan Constantin; dl Anisei Sergiu; dl Mateicic Victor.
Cu acest prilej, în Sala de conferinţe a instituţiei s-a desfăşurat o întrunire a corpului profesoral-didactic şi studenţesc al Academiei cu persoanele menţionate mai sus.
Veteranii le-au vorbit celor prezenţi despre clipele de groază prin care au trecut cei care au participat nemijlocit la înlăturarea urmărilor deflagraţiei, riscul pentru viaţă şi suferinţele trăite de oamenii care au pătimit în acea tragedie.
Rectorul Academiei, dl Simion Carp, le-a mulţumit veteranilor pentru implicare, spirit de sacrificiu şi devotament, pentru bărbăţia manifestată, menţionînd că unii din ei au participat şi la Războiul de la Nistru din anul 1992 – apărînd valorile naţionale.
În semn de recunoştinţă pentru eroismul de care au dat dovadă, veteranii au fost decoraţi cu diplome de merit şi le-au fost acordate ajutoare materiale.