Instruire în domeniul procedurii de insolvabilitate

În contextul consolidării Acordurilor de Colaborare încheiate între A.O. Centrul Național de Instruire „Moldinsolv” și Academia „Ștefan cel Mare”, la data de 18 octombrie 2023, a fost organizată o sesiune de instruire în domeniul procedurii de insolvabilitate.

Astfel, studenții anului III de studiu al Facultăţii Drept, administrare, ordine şi securitate publică, grupa academică DFT 213, au avut oportunitatea să-și formeze abilitățile ce țin de noțiuni generale de insolvabilitate, cunoștințele în procedura de insolvabilitate, în special în cazurile în care debitorul are obligația de a depune cererea introductivă, răspunderea membrilor organelor de conducere pentru insolvabilitatea debitorului şi rolul administratorului insolvabilității.

Desfășurarea unor astfel de activităţi demonstrează utilitatea Acordurilor interinstituţionale, întrucât acestea facilitează diversificarea metodelor şi mijloacelor de instruire a studenţilor.

La eveniment au participat: președintele AO „Moldinsolv”, Irina Selevestru, managerul de proiecte, Cristina Popuşoi şi asistentul universitar al Catedrei drept privat, Ana-Maria Grimailo.