Lecţie de planificare a carierei profesionale

Astăzi o parte dintre studenţii anului I (ciclul 1 de studii) ai Facultăţilor Academiei „Ştefan cel Mare” au fost prezenţi la prima lecţie de planificare a carierei profesionale, care a fost ţinută de colonelul în rezervă, profesorul universitar, veteranul organelor afacerilor interne şi cavaler al „Ordinului Republicii”, doctorul habilitat Victor Guţuleac.
Domnul Victor Guţuleac, rector al Academiei „Ştefan cel Mare” în perioada 1997-2001, s-a oferit să ţină o lecţie studenţilor, bazată pe experienţa proprie în organele afaceolor interne, serviciu care l-a îndepinit din 1972 pînă în anul 2001, precum şi despre activitatea sa pe tărâmul de cercetare ştiinţifică în domeniul dreptului, în special, administrativ şi contravenţional.
Studenţii debutanţi în carieră au fost interesaţi şi au adresat întrebări referitoare la calităţile care trebuie să le posede un manager în sistemul poliţienesc, la situaţiile de risc ale poliţiştilor în activitatea de menţinere şi asigurare a ordinei publice, precum şi despre influenţa serviciului din poliţie asupra relaţiilor din familie.
Dl V. Guţuleac a îndemnat studenţii, viitorii ofiţeri de poliţie, să respecte Jurământul, care urmează să-l depună în viitorul apropiat, să fie integri, să respecte şi să contribuie la instituirea statului de drept.
La finalul lecţiei, dl profesor a donat un lot de literatură de specialitate (monografii şi manuale la care este autor) conducerii Academiei „Ştefan cel Mare”, care a fost transmisă în biblioteca instituţiei.