Lecţie publica susținuta de către reprezentanții Inspectoratului Național de Investigație

La data de 23 noiembrie 2023, în cadrul unității de curs Activitatea specială de investigație, șeful secției nr.3 a Direcției antidrog a Inspectoratului Național de Investigație comisar principal, Ion Cerchez a susținut o lecție publică în fața studenților anilor II și III a Facultăţii Drept, administraţie, ordine şi securitate publică a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, cu genericul ,,Prevenirea și investigarea infracțiunilor legate de droguri”.

Instruirea a avut drept scop informarea și conștientizarea studenților privind riscurile şi consecinţele consumului de droguri, precum și descrierea unor tehnici de prevenire și investigare a acestui fenomen nociv pentru societate.

Totodată, studenții au fost familiarizaţi  cu recentele operaţiuni de reţinere, care au fost realizate de către angajații direcției antidrog, inclusiv, posibilităţile tehnice şi tactice de organizare a acestor operaţiuni speciale.

Academia „Ştefan cel Mare”, aduce sincere mulţumiri Inspectoratului Naţional de Investigaţii pentru suportul și contribuția esențială în desfășurarea evenimentului. Formabilii s-au informat din prima sursă, despre modalitățile de prevenire și investigare a infracțiunilor legate de droguri, iar pe această cale, s-a obţinut o experienţă valoroasă în vederea formării capacităţilor şi competenţelor profesionale necesare absolvenţilor instruiţi în domeniul investigării acestui gen de infracțiuni.