Masa rotundă studenţească cu genericul: „Respectarea principiului inviolabilităţii domiciliului în cadrul probatoriului penal”

La 20 mai 2021, în cadrul Academia „Ștefan cel Mare” s-a desfășurat masa rotundă studențească cu genericul „Respectarea principiului inviolabiliţii domiciliului în cadrul probatoriului penal”, în regim de videoconferință. Evenimentul a fost organizat de către membrii catedrei „Procedură penală, Criminalistică şi Securitate informaţională”.
La Masa rotundă studenţească au participat cadrele profesoral-didactice și studenții Academiei „Ștefan cel Mare”.
Unul din obiectivele acestei sesiuni științifice a fost identificarea lacunelor legislative în acţiunile de urmărire penală ce duc la imixtiuni asupra inviolabilităţii domiciliului, precum şi a erorilor admise în cursul efectuării acestora.
În timpul desfășurării mesei rotunde studenţeşti s-a reiterat importanţa cooperării între ofiţerii de urmărire penală, procurori şi judecători de instrucţie, astfel încât, pe durata efectuării acţiunilor de urmărire penală la domiciliul persoanei, să se exclude orice ingerenţă nejustificată asupra drepturilor şi libertăţilor persoanei, garantate în Constituţia Republicii Moldova.