Parlamentul Republicii Moldova deschis pentru studenții Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI

În ajunul celebrării Zilei Drepturilor Omului, la 7 decembrie 2022, studenții anului III al Facultății drept, administraţie, ordine şi securitate publică, au vizitat Parlamentul Republicii Moldova, fiind însoțiți de către asistentul universitar al Catedrei „Drept privat”, Gugulan Evghenia.

În cadrul vizitei studenții au fost ghidați de consultantul Direcţiei comunicare şi relaţii publice, Larisa Dorohoi, care i-a familiarizat cu istoria, rolul şi misiunea Legislativului, modul de organizare și desfăşurare a ședințelor, precum şi procedura de înregistrare a deputaţilor pentru participare la ședinţele plenare.

Totodată, vizitatorii au avut parte de o întrevedere cu deputatul Barda Viorel și Șeful Comisiei Juridice, Stamate Olesea, care au oferit detalii referitor la activitatea comisiilor juridice și procesele legislative ce se desfășoară în incinta Parlamentului, încurajând studenții să desfășoare, în perspectivă, stagiul de practică în cadrul instituției respective.

Vizita a constituit un bun prilej de familiarizare a viitorilor juriști cu subtilitățile ce țin de anumite proceduri de elaborare și parcurs ale actelor normative, precum și cu procesele de legiferare.