Şedinţă de informare privind oportunităţile programului Erasmus+

La data de 28.09.2022, s-a desfăşurat şedința de informare privind oportunitățile Programului Erasmus+ pentru instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, organizată de către Oficiul Național Erasmus+ în Moldova, de comun cu Secţia proiecte şi dezvoltare instituţională a Academiei „Ştefan cel Mare”.

În cadrul şedinţei angajații instituției s-au familiarizat cu ghidul programului Erasmus+, elaborat în vederea eficientizării informării subiecţilor referitor la participarea în proiecte internaţionale în domeniul învăţământului, destinate studenților, formatorilor, cadrelor didactice şi administrative.

Totodată, a fost prezentată şi o listă variată de oportunități susținute de program pentru parteneriate și cooperare, precum și schimburi de bune practici la nivel european.

Participarea Academiei la programele Erasmus+ ar permite o dezvoltare a programelor de studiu, a mobilităţii academice şi didactice, precum şi a consolidării relațiilor dintre instituțiile de învățământ superior, partenere cu Academia „Ştefan cel Mare”.

Programul Erasmus+ oferă universităților europene posibilitatea de a încheia parteneriate cu instituțiile de învățământ superior din afara UE și de a elabora programe de mobilitate şi cooperare internațională pentru consolidarea capacităților instituţionale și dezvoltarea personalului didactic în țările din afara spațiului European comun.