Tineri entuziasmaţi de activitatea Academiei „Ştefan cel Mare”

Recenta vizită la Academia „Ştefan cel Mare” a elevilor din clasa a IX-a din Liceul Teoretic „Waldorf” din Chişinău, a trezit curiozitate şi colegilor din clasa a VIII-a.

Astfel, la data de 23 octombrie 2023, în cadrul Proiectului Academia „Junior Club” a Academiei „Ștefan cel Mare” a găzduit, din nou, oaspeţi delegaţi din acelaşi liceu, dornici de a vizita instituţia noastră.

         Prin urmare, elevii au avut parte de acelaşi itinerar, organizat de către angajații Serviciului cultural-educativ în colaborare cu Secția pregătire profesională și protecția socială. Tinerii au vizitat Muzeul instituției din cadrul Centrului de cultură spirituală și educație militaro-patriotică, precum au şi ascultat o succintă incursiune referitoare la istoricul instituției, activitatea, tradiții și personalități, pe baza exponatelor și documentelor păstrate.

         La fel, copii  au solicitat o instruire în cadrul atelierului „Aspecte cu privire la intervenția polițienească” desfășurat de către membrii Catedrei instruire militară și intervenții profesionale. Modulul a inclus: expoziție de armament; instructajul cu privire la regulile de securitate și mânuire a armei de foc; tir electronic; elemente de autoapărare; elemente de intervenție polițienească și exerciții cu utilizarea mijloacelor speciale.

         La final, copiii au manifestat interes deosebit față de activitățile desfășurate în cadrul Academiei primind, totodată, și un certificat pentru participare activă în cadrul Cursului de dezvoltare personală și cognitiv-aplicativă „ITINERARUL SIGURANȚEI”.

  1. https://www.moldpres.md/news/2023/10/27/23008516
  2. https://news.yam.md/ro/story/14656125