Titlu de Onoare acordat Academiei “Ştefan cel Mare” pentru aportul adus la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale

La 29 mai 2017, un grup de ofiţeri ai Academiei „Ştefan cel Mare” au fost prezenţi la ceremonia de premiere a angajaţilor subdiviziunilor aparatului central, autorităţilor administrative şi instituţiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care au participat la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale în urma ninsorilor abundente din luna aprilie curent.
Pentru aportul adus la dezăpezirea trotuarelor, trecerilor de pietoni, deblocarea intrărilor în instituţiile medicale şi în instituţiile de învăţămînt din municipiul Chişinău de copacii doborîţi, Academiei „Ştefan cel Mare” i-a fost acordat „Titlul de Onoare”.
Totodată, un grup de ofiţeri şi studenţi au fost menţionaţi cu distincţii şi diplome de merit ale MAI, care au fost înmînate de către dl Oleg Babin, Viceministru al Afacerilor Interne.
În semn de recunoştinţă pentru contribuţia adusă la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din luna aprilie 2017, precum şi pentru înalta conştiinţă civică şi devotament, prin ordinul comandantului Academiei a fost stimulat efectivul studenţesc al instituţiei.
Menţionăm, că efectivul Academiei asigură permanent activităţi de voluntariat prin intermediul orelor de educaţie militaro-patriotică a elevilor din gimnaziile şi liceele din republică, precum şi a lucrărilor de logistică în lăcaşe sfinte, instituţii preşcolare şi şcolare, case de copii, spitale, şi aziluri de bătrîni etc.