Vizită de studiu în perspectiva instruirii studenților și formării continue a angajaților

Astăzi, 15 martie 2023, șeful Departamentului de selecție și formare al Cartierului General al Poliției Provinciale din Cracovia, Polonia – dna Joanna Kosiniak, a vizitat Academia „Ştefan cel Mare”.

Delegația poloneză a avut o întrevedere cu rectorul, Dinu Ostavciuc, șefa Departamentului de selectare și evaluare, Vica Anton, șeful interimar al Direcției cooperare internatională Vasile Cojuhari şi asistentul universitar al Catedrei management şi comunicare profesională, Valeriu Harabara.

Discuția s-a axat pe evoluția Academiei în procesul de studii și oportunităţile de asistență ce ar putea fi oferită, în acest sens, de instituțiile omoloage din Polonia.

Totodată, oaspeţii au fost familiarizaţi cu sistemul educaţional, exprimând deschiderea în vederea desfășurării instruirilor pe diferite domenii comune, precum și alinierea modulelor existente la acquis-ul UE.

Oficialii polonezi au exprimat intenţia de a coopera în vederea organizării de traininguri atât în țară cât și în Polonia, cu participarea experților de la Academia de Poliție din Szczytno și Cartierul General al Poliției Provinciale din Cracovia.

https://www.moldpres.md/news/2023/03/17/23002172