Vizită de studiu la Academia Estoniană de Ştiinţe ale Securităţii

Recent, delegația Academiei „Ștefan cel Mare” a participat la o vizită de studiu la Academia Estoniană de Ştiinţe ale Securităţii  în or. Tallinn, Estonia.

Principalele obiective ale vizitei s-au axat pe aspectele practice de cooperare cu instituţia gazdă, pe intervenţia experţilor estonieni în formarea de formatori în domeniul OSINT (metode şi instrumente de analiză a datelor), precum și pe stabilirea unui mecanism de colaborare inter-universitară, prin intermediul programului Uniunii Europene pentru educație, formare și tineret, Erasmus+.

În cadrul vizitei au fost abordate subiecte legate de curriculumul Academiei Estoniene de Ştiinţe ale Securităţii pentru poliție și poliție de frontieră, care au fost ajustate la programele de studii ale Frontex, de organizarea structurală a Academiei Estoniene de Ştiinţe ale Securităţii, drept rezultat al fuzionării cu școlile de instruire vocaționale, precum și centrele de excelență (ajunsuri/neajunsuri), de posibilitățile de instruire ale centrului de simulare media din cadrul acesteia, precum și purtate discuții cu privire la cursul OSINT, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 04-08.12.2023.

Vizita a sporit interesul şi deschiderea colegilor din Estonia spre cooperare și oferire a suportului în procesul de dezvoltare instituțională a Academiei „Ștefan cel Mare”.