Zi de doliu naţional

Astăzi, la ora 12.00 colectivul şi studenţii Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, în solidarizarea cu întrega societate, au ţinut un minut de reculegere în amintirea regretatului scriitor, susţinător de frunte al mişcării de renaştere naţională, semnatar al Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, academician şi istoric literar, Nicolae Dabija.
Tot astăzi, în cadrul întrunirii spirituale, care are loc în fiecare zi de luni a săptămânii, capelanul Academiei „Ştefan cel Mare”, protoiereul Octavian Moşin a oficiat slujba de parastas în memoria regretatului scriitor iar Biblioteca Generală „Tudor Roşca” a etalat în sala de expoziții unele dintre cele peste 80 de publicații ale lui Nicolae Dabija.
Profund îndureraţi, membrii Academiei adresează sincere condoleanţe familiei şi transmite compasiunea noastră celor apropiaţi şi dragi poetului.
Regretatul poet-romancier Nicolae Dabija ne-a dat ca „Temă pentru acasă” pe termen nedefinit dragostea de neam și promovarea cu perseverentă și consecventă a valorilor identității culturale. Am rămas mai sărăci fără poet și-i deplângem trecerea în neființă.
Nicolae Dabija va trăi veşnic în inimile noastre!