Ziua internaţională a studenţilor

Astăzi, 17 noiembrie, este marcată Ziua internaţională a studenţilor – un prilej de comemorare a primelor victime care au luptat cu ardoare pentru drepturile şi idealurile tinerilor, schimbând, în consecinţă destinele multor naţiuni.

Totodată, este şi o ocazie de a adresa sincerele felicitări împodobite cu urări de bine şi performanţe remarcabile în procesul de studii, întregii comunităţi studenţeşti.

Ne bucură faptul că astăzi studenţii Academiei „Ştefan cel Mare” precum şi discipolii altor instituţii de învăţământ superior din ţară, se evidenţiază prin calităţi importante cum ar fi: curajul, ambiţia, autoperfecţionarea şi insistenţa. Doar o simbioză conştientă dintre calităţile menţionate şi dorinţa asumată de a se forma ca specialişti calificaţi, poate amplifica asimilarea cunoștințelor noi, competențelor și abilităților atât de necesare în misiunile nobile pe care le vor realiza.

Sărbătoarea a servit temei pentru menţionarea efectivului variabil al instituţiei. Cei mai buni studenţi au primit în această zi distincţii corporative şi Diplome de merit pentru eforturile semnificative şi rezultatele remarcabile la studii, pentru implicare şi participare activă în diverse activităţi extracurriculare, precum şi pentru performanţe sportive obţinute pe parcursul anului universitar.

Ziua dedicată se va încheia cu participarea studenţilor Academiei la concertul consacrat Zilei Tineretului „Împreună pentru un viitor sănătos”, care se va desfăşura la Palatul Republicii, sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Este important să reţinem că tineretul studios este floarea naţiunii care răsare în continuu din generaţie în generaţie, constituind sursa regenerabilă de inspiraţie, motivaţie şi încredere în viitorul fiecărui stat din întreaga lume.