Cea de-a 28-a promoţie a Academiei „Ştefan cel Mare”

Îmbrăcaţi de sărbătoare la patru ace, sub greutatea proaspeţilor epoleţi de ofiţer, şi cuprinşi de emoţii, absolvenţii Facultăţii drept, administraţie, ordine şi securitate publică au trăit cu tenacitate sentimentul bucuriei de finalitate a studiilor în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI.

Ziua de 4 mai a fost consacrată absolvenţilor promoţiei cu nr. 28 a Academiei „Ştefan cel Mare”, la care au fost prezenţi: Ministru al Afacerilor Interne, Ana Revenco, Rectorul Academiei, Dinu Ostavciuc, Şeful Inspectoratului General al Poliţie, Viorel Cernăuţeanu, Comandantul General al Inspectoratului General de Carabinieri, Ştefan Pavlov, Şeful Inspectoratului general al Poliţiei de Frontieră, Rosian Vasiloi, Şeful adjunct al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţe, Luminiţa Cebîrciu, alţi colegi ai subdiviziunilor MAI, mediul academic, rudele absolvenţilor şi alţi oaspeţi de onoare.

Dna Ana Revenco, în alocuţiunea sa, a adresat mesajul de felicitare absolvenţilor: „Dragi absolvenţi, purtați deja primele stele pe epoleți, semn că efortul domniilor voastre a fost observat și răsplătit. Ați devenit specialiști licențiați, care de mâine vor merge în una dintre subdiviziunile ministerului – fie în calitate de polițiști, salvatori, carabinieri, polițiști de frontieră sau ofițeri ai biroului de migrație și azil.

Aveți posibilitatea să fiți schimbarea pe care vreți s-o vedeți în ţară şi în sistem, de aceea vă îndemn să investiți timp și resurse în formarea voastră ulterioară ca specialiști. Noi, în calitate de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne și a tuturor subdiviziunilor, vă vom ajuta și vă vom ghida pe calea, pe care vreți s-o urmați”.

La rândul său, rectorul Dinu Ostavciuc a menţionat Voi sunteţi tânăra generaţie de funcţionari publici cu statut special care, pe de o parte, abia aţi reuşit să vă dezvoltaţi competenţe şi abilităţi necesare pentru îndeplinirea cu succes a atribuţiilor funcţionale, iar pe de altă parte, noi vă percepem deja ca ofiţeri formaţi, gata să vă avântaţi în exercitarea misiunilor de contracarare a criminalităţii şi de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului”.

De asemenea, tânărul inspector, absolventul eminent Victor Harabagiu a adresat mulţumiri în numele tuturor colegilor de bancă Cuprinși de un sincer sentiment de beatitudine, noi, absolvenții Academiei „Ștefan cel Mare”, trăim clipa de apogeu al alegerii făcute patru ani în urmă. Acum, când suntem cu diplomele de licență sub braț și epoleții de ofițer pe umeri, pe deplin conștientizăm enorma responsabilitate pe care o avem, atât pentru Patria căreia i-am jurat credință, cât și pentru profesorii și conducătorii care ne-au format. Aflându-ne la limita teoriei și practicii, anii studenției ne-au demonstrat nu o singură dată, că numai prin muncă și dăruință putem atinge scopurile noastre, doar prin greutățile ce le vom întâlni în cale, ne vom realiza personalitățile și vom servi onest justei cauze alese”.

Amploare evenimentului a oferit momentul luării de rămas bun de la Drapelul de Luptă al Academiei „Ştefan cel Mare”, aducând apogeul emoţional pentru cei prezenţi la solemnitate.

Tradiţional absolvenţii au punctat măiestria instrucţiei de front trecând în cadrul formaţiunilor cu pas de defilare venerând onoruri militare conducătorilor prezenţi şi tuturor oaspeţilor din platou.

În total 114 absolvenţi ai Facultăţii Drept, administraţie, ordine şi securitate publică a Academiei „Ştefan cel Mare” au susţinut cu succes evaluările finale. Conform Hotărârii Comisiei de Licenţă, studii cu frecvenţă zi, absolvenţii seriei 2018-2022 şi respectiv 2019-2022, au obţinut studii superioare cu eliberarea diplomelor de licenţă.