Dezvoltarea culturală a tineretului studios

La data de 11 noiembrie 2016 şeful Bibliotecii generale „T.Roşca” a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI dl Iurie Ţvigunov împreună cu treizeci studenţi ai instituţiei, au asistat la I rundă a competiţiei „Ringul poeţilor”, organizată de Fondul culturii scrise în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Uniunea Scriitorilor din Moldova.
La concursul în cauză au participat patru creatori de poezie, nume sonore în Republica Moldova, Arcadie Suceveanu, Valeriu Matei, Nicolae Popa şi Emilian Galaicu-Păun, care au recitat pe rînd poeziile sale.
După spusele poeţilor, acesta este un prilej favorabil pentru a afla care este preferată, poezia lirică, poezia epică, cea modernă sau postmodernă, este o modalitate de a veni mai aproape de cititor, de a-l face pe cititor complice la actul creaţiei.
După recitalurile de poezie şi răspunsurile la întrebările cititorilor, publicul, constând în mare parte din studenţi ai diferitor instituţii, a ales, prin vot secret, învingătorul, care s-a dovedit a fi Valeriu Matei.