Burse de merit 2014

La 03 martie 2015, în incinta Palatului Republicii s-a desfăşurat ceremonia de înmânare a Burselor de merit 2014, pentru 50 cei mai buni studenţi din ţară. Ceremonia a fost organizată de Centrul de informaţii universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al partenerilor programului, BC Moldova Agroindbank SA şi Compania Orange Moldova. Printre studenţii premianţi a fost nominalizată şi studenta ciclului II de studii a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, locotenent de poliţie, Margarint Alina.
Pe parcursul anilor de studii la ciclul I, în cadrul Facultăţii ştiinţe poliţieneşti, Margărint Alina, pe lângă sârguinţa şi însuşita înaltă a materiei, a participat la conferinţele ştiinţifice studenţeşti, organizate de catedrele de profil, şi-a publicat articolele ştiinţifice în analele ştiinţifice studenţeşti, a participat de rând cu colegii la operaţiunile de menţinere a ordinii publice în municipiul Chişinău.
În cadrul studiilor de masterat, Alina este preocupată de aspectele activităţii poliţieneşti prin prisma Strategiei de reformare a justiţiei, precum şi de aspectul respectării drepturilor omului în cadrul operaţiunilor de intervenţie poliţienească. Premianta se vede la începutul unei cariere de succes în structurile MAI, iar cadrele didactice şi colegii îi aduc felicitări cu ocazia obţinerii Bursei de merit 2014, dorindu-i mari realizări în continuare.