Marcarea aniversării a XXVII-a de la formarea Poliţiei Naţionale a Republicii Moldova

La 18 decembrie 2017 Poliţia Republicii Moldova a sărbătorit cea de-a XXVII-a aniversare de la înfiinţare.
În acest context, în dimineaţa zilei menţionate, prorectorul pentru studii şi management al calităţii, comisar principal Valentin Chiriţa a depus flori alături de conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei la Plăcile Comemorative din incinta MAI, la monumentul colaboratorilor căzuţi la datorie din faţa sediului MAI şi la monumentul „Maica îndurerată” din cadrul Complexului memorial „Eternitate”. Procedura de depunere a coşurilor de flori a fost asigurată de către Garda de Onoare a MAI, formată din studenţii Academiei „Ştefan cel Mare”.
În seara zilei de sărbătoare, Garda de Onoare a MAI a participat la concertul festiv dedicat sărbătorii profesionale a Poliţiei Republicii Moldova, care a fost desfăşurat în incinta Hotelului Radisson Blu Leogrand, începînd cu ora 17:00.
 
 
Tot în acest context, Garda de onoare şi studenţii Academiei “Ştefan cel Mare” au oferit un program special în cadrul Zilei uşilor deschise în Inspectoratul de Poliţie Botanica şi Inspectoratul de Poliţie Ialoveni, unde au asigurat depunerea florilor la plăcile comemorative, au prezentat Programul „Platou-Show” (elemente de mânuire a armelor de foc) şi Programul cultural-artistic „Tradiţii militare”.
 
 
Marcarea zilei profesionale a Poliţiei în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” a fost reflectată prin şedinţa festivă tradiţională, la care a participat dl Simion Carp, Secretarul general de stat al MAI, conducerea, angajaţii, veteranii şi pensionarii instituţiei.
Dl Carp a înmânat distincţiile MAI de care s-au învrednicit angajaţii instituţiei, după care a adresat mesaj de felicitare angajaţilor prezenţi în sală. Cuvinte de felicitare au fost rostite şi de către conducerea şi membrii Consiliului de administrare al Academiei.
Festivitatea a continuat cu un concert prezentat de către artiştii autohtoni.
Academia „Ştefan cel Mare” de 27 de ani este alături de Poliţia Naţională, asigurând instruirea continuă a poliţiştilor, punându-le la dispoziţie practicienilor îndrumare metodice realizate în baza cercetărilor ştiinţifice de către corpul profesoral-didactic al instituţiei precum şi participă la activităţile de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice.
Pe parcursul anului 2017 în cadrul cursurilor de formare iniţială, perfecţionare şi specializare au fost instruiţi circa 2200 de ofiţeri şi subofiţeri de poliţie.