Vizita studenţilor în zonele frontierei de stat

La data de 28 noiembrie 2023 Catedra Drept public, securitate a frontierei, migrație și azil a Academiei ,,Ştefan cel Mare”, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră,  au desfășurat activități practice în zona de frontieră. De această dată studenţii anului III de studii Ciclul I, programul de studii Administrarea publică, specializarea: Managementul integrat al frontierei de stat, au fost ghidați de asistentul universitar, Iurie Punga la SPF Giurgiulești, inclusiv, PTF Giurgiulești–port cu punctele de trecere auto/fero și segmentul verde.

În cadrul vizitei, de către echipa managerială a subdiviziunii, studenților le-au fost oferite, succinte prezentări a activităților pe fluxul transfrontalier. Totodată, participanţii au fost familiarizaţi cu specificul procedurii de control al călătorilor și al documentelor.

Vizita are drept scop cunoașterea specificului diferitor zone de trecere a frontierei de stat și consolidarea nivelului de profesionalism în domeniul de specializare ales de către studenţii instituţiei.