Ziua Internaţională a Studentului în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare”

Astăzi, toate instituţiile de învăţământ superior marchează Ziua Internaţională a Studentului – zi dedicată celor care reprezintă viitorul.

         Cu acest prilej, dis-de-dimineață, Academia „Ştefan cel Mare” a organizat un eveniment dedicat pentru efectivul variabil al instituției, care s-a desfăşurat în prezenţa rectoratului și a șefilor de subdiviziuni.

Prim-prorectorul pentru studii şi management al calităţii, Iurie Odagiu a adresat un mesaj de felicitare studenţilor: „Această zi este una importantă, deoarece simbolizează libertatea, dreptul la cunoştinţe, dreptul la cercetare, fără implicarea diferitor factori. Dintotdeauna, tineretul studios a fost acea forţă motrice, care a promovat ideea democraţiei, libertăţii şi nesupunerii faţă de voinţa factorilor distructivi sau a oricărui regim, dacă ne referim la geneza acestui eveniment. Pentru orice țară tinerii sunt cei, care reprezintă dezvoltarea şi viitorul națiunii, respectiv şi voi sunteţi cei, care reprezentaţi viitorul Republicii Moldova prin dezvoltarea cunoaşterii, prin dezvoltarea ştiinţei securităţii şi prin promovarea drepturilor şi respectarea acestora. Generaţiile se schimbă rapid între ele, de aceea sarcina voastră este – să preluați experienţa frumoasă a generaţiilor precedente şi să o dezvoltaţi şi implementați pentru modernizarea societăţii. Vă doresc să fiţi mereu curajoşi şi ingenioși, deoarece voi sunteţi viitoarea elită a ştiinţei şi a culturii!”.

Întregul eveniment a avut loc pe platoul instituţiei, într-o atmosferă solemnă, în prezența înaltelor simboluri naționale. Studenții au prezentat onoruri Drapelului de Luptă al instituției, au intonat Imnul Republicii Moldova și au defilat în fața superiorilor.

Totodată, tinerii au fost menționați cu diferite recompense, printre care diplome și cadouri de preț. Au fost distinși participanții și premianții Concursului instituțional pentru realizarea celui mai sensibil demotivant, din cadrul Campaniei de informare și sensibilizare „Accidente rutiere – flagel social”.

La fel, au fost acordate de diplome de merit pe categorii, în semn de recunoştinţă pentru eforturile semnificative şi rezultatele remarcabile obținute: la studii; în domeniul cercetării; pentru performanţe sportive; pentru participare şi implicare activă în diverse activităţi extraşcolare; pentru disciplină ireproşabilă şi executarea exemplară a atribuţiilor funcţionale, pe parcursul anului universitar 2022-2023.

Partea festivă a evenimentului a încununat-o laureata multiplelor concursuri internaționale din domeniu – Orchestra „Model” a Inspectoratului General de Carabinieri, care a demonstrat un program artistic de excepție, în frunte cu conducătorul Oleg Cazacu.

Colectivul Academiei „Ștefan cel Mare” aduce sincere felicitări studenților de la toate formele de învățământ reiterând faptul că Personalitatea se formează prin educație, prin atitudine corectă față de semeni, față de conaționali, dar și față de valorile naționale și universale.

https://www.moldpres.md/news/2023/11/18/23009282

https://stiri.md/article/social/mai-multi-tineri-din-cadrul-academiei-stefan-cel-mare-au-fost-premiati

https://news.yam.md/ro/story/14716508