O nouă promoţie de ofiţeri

În perioada 05.02-24.05.2024, Direcția dezvoltare profesională a Academiei „Ștefan cel Mare” a organizat şi desfăşurat cursul de formare profesională iniţială pentru 52 de ofiţeri (grupa academică 117 şi 118).

Procesul de instruire s-a desfășurat cu implicarea cadrelor didactice profesioniste şi prin efectuarea vizitelor de studiu în următoarele subdiviziuni subordonate MAI: Direcţia de poliţie mun. Chişinău; Centrul tehnico-criminalistic și expertiză judiciare al IGP;  Centrul de medicină legală al mun. Chișinău; Centrul naţional de prevenire a abuzului față de copii; Centrul Coordonare Misiuni al poliției al IGP; Sectorul de poliţie nr.3 al Inspectoratului de Poliţie Buiucani al Direcţiei de Poliţie mun. Chişinău; Judecătoria Buiucani, sediul Centru.

Pentru implicare activă în procesul de instruire, rezultate remarcabile şi cea mai înaltă notă medie finală, 10 ofiţeri absolvenţi au fost decernaţi cu diplome de merit din partea conducerii instituţiei.

La festivitatea de înmânare a certificatelor de absolvire au participat conducerea Academiei ,,Ştefan cel Mare”, conducerea Inspectoratului General pentru Migraţie, un reprezentant din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei şi formatori implicaţi în procesul de instruire, care au adresat mesaje de felicitare privind realizarea serviciului public de calitate, corectitudine, profesionalism,  disciplină și integritate, încurajând în acest fel ofiţerii spre o carieră de succes.