Sesiune de instruire „Facilitators of learning”

În perioada 22-27 iulie 2023, un grup format din angajaţi şi studenţi ai Academiei „Ştefan cel Mare”, a participat la programul de mobilitate Erasmus+ KA1 cu tematica „Facilitators of learning”, desfăşurată în localitatea Izvoare, România.

Sesiunea a avut drept scop împărtăşirea bunelor practici în procesul de învăţare. Totodată, workshop-ul internaţional s-a axat pe: modalităţile de încurajare a tineretului spre învăţare, importanţa activităţilor de voluntariat, dezvoltarea abilităţilor de formare şi facilitarea procesului educativ non-formal, familiarizarea participanţilor cu Strategia europeană de formare şi modelul de competenţă al unui formator, schimbul de bune practici şi împărtăşirea experienţelor altor lucrători de tineret din diverse organizaţii europene.

Forul de mobilitate a întrunit participanţi din 8 state europene, oferind oportunităţi apreciabile de dezvoltare personală şi profesională, de îmbogăţire a cunoştinţelor şi conturare a perspectivelor în domeniul educaţiei non-formale. Astfel, participanţii delegaţi vor putea implementa cunoştinţele obţinute contribuind activ la creşterea calităţii proceselor de învăţare a tinerilor din mediile universitare.