Studenţii Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI celebrează Ziua Europei

Conform Planului de acţiuni cu privire la celebrarea Zilei Europei în anul 2016, aprobat de Prim-ministrul Republicii Moldova (nr. 31/22-05-62 din 04.05.2016) şi dispoziţiei MAI nr. 10/775 din 10.05.2016, Academia „Ştefan cel Mare” a MAI în ziua de 14 mai 2016 a organizat şi desfăşurat mai multe activităţi de oficiere a acestei sărbători.
În dimineaţa zilei menţionate, 30 de studenţi (15 fete şi 15 băieţi) ai instituţiei au desfăşurat pe platoul Academiei un Flash–mob, prezentînd alături de pliantele cu Drapelul de Stat al Republicii Moldova şi Drapelul Uniunii Europene, 28 de pliante cu informaţii despre ţările membre ale Uniunii Europene.
Ulterior, aceşti studenţi s-au deplasat în centrul capitalei, unde au participat la activităţile desfăşurate în „Orăşelul European”, amplasat pe teritoriul Grădinii Publice „Ştefan cel Mare”.
Studenţii au repartizat pliante celor prezenţi, cu referire la procesul de instruire în cadrul instituţiei şi de cooperare internaţională a Academiei cu instituţiile de învăţământ şi de drept din Uniunea Europeană.
Prezenţa studenţilor la eveniment a contribuit la promovarea imaginii Academiei „Ştefan cel Mare” şi a Ministerului Afacerilor Interne atît la nivel naţional, cît şi la nivel internaţional.
Informaţii cu referire la cooperarea internaţională a Academiei „Ştefan cel Mare” cu instituţiile similare de învăţămînt şi de drept din ţările Uniunii Europene le puteţi vizualiza pe pagina web a instituţiei, în rubricile „Relaţii internaţionale” şi „Noutăţi”.