Vizita studenților la Inspectoratul de stat pentru supravegherea produselor nealimentare și protecția consumatorilor

Astăzi, 06 octombrie 2022, studenții Academiei „Ștefan cel Mare” au fost oaspeţii Inspectoratului de stat pentru supravegherea produselor nealimentare și protecția consumatorilor. Vizita la punctul național de contact în domeniul protecției consumatorilor a fost organizată de Catedra drept privat.

La eveniment au participat 25 de studenți ghidați de asistentul universitar Mihaela Pascal. Delegaţii s-au familiarizat cu domeniul protecției consumatorilor și supravegherii pieții. Totodată, și-au consolidat și aprofundat cunoștințele la compartimentul cadrul normativ de protecție și control al respectării drepturilor consumatorilor.

De asemenea, participanții au avut ocazia să cunoască modul de activitate a centrului de consiliere a consumatorilor, să vizualizeze mostre de produse contrafăcute și să participe la testarea unor produse nealimentare cu ajutorul utilajelor din dotarea instituției.

Șeful Inspectoratului, dl Sergiu Dărănuță le-a mulțumit participanților pentru interesul manifestat și i-a încurajat să promoveze activismul civic precum și să se implice în procesele decizionale, care le pot afecta drepturile și interesele, atât în calitate de consumatori, cât și în calitate de cetățeni.

Inspectoratul de stat pentru supravegherea produselor nealimentare și protecția consumatorilor este autoritatea publică responsabilă de supravegherea pieței privind produsele nealimentare și conformitatea serviciilor, protecția consumatorilor, metrologie, supravegherea și controlul de stat al activităților în domeniul jocurilor de noroc, siguranța ocupațională, respectarea condițiilor de licențiere, conform domeniului de competență.