Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

Astăzi, 27 aprilie, serbăm Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova – unul dintre cele mai importante repere naţionale. Faldurile tricolore răsfirate ale drapelelor arborate astăzi pe întreg teritoriul Republicii Moldova şi în afara acestuia, ne amintesc cu contentaţie de ziua similară a anului 1990, când Parlamentul a consfinţit tricolorul. Începând cu anul 2010 această zi este declarată Ziua Drapelului de Stat.

Dis-de-dimineață, Garda de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, constituită din studenţii și angajații Academiei, a coparticipat la ceremonialul protocolar de arborarea a Drapelului de Stat în adiacentul Guvernului Republicii Moldova.

La rândul său, mediul academic a onorat Drapelul Republicii Moldova și cel de Luptă al instituţiei într-un eveniment solemn, prilejuit. Astfel, corpul profesoral-didactic și efectivele de studenți, cursanți și audienți din cadrul Facultății drept, administrație, ordine publică și securitate civilă, Direcției dezvoltare profesională și Direcției Centru integrat de pregătire pentru aplicarea legii au asistat la ceremoniile de arborare a Drapelului de Stat, desfășurate sub acordurile Imnului Republicii Moldova.

Cu ocazia sărbătorii naționale Cercurile ştiinţifice formate din studenții facultății – ,,Areopag” (Catedra drept public, securitate a frontierei, migrație și azil) şi „Academos” (Catedra ştiinţe manageriale, socio-umane şi comunicare profesională) au organizat seminare cultural-patriotice cu tematica „Simbolurile naţionale – tradiţii şi semnificaţie”. Iar în cadrul Bibliotecii Generale „Tudor Roșca” a Academiei „Ștefan cel Mare” a fost inaugurată o expoziție tematică.

În plan sportiv, echipa Academiei formată din studenţi şi cadre didactice a participat la meciul de mini-fotbal, organizat de către Direcţia de Poliţie UTA Găgăuzia a Inspectoratului General al Poliţiei. La evenimentul sportiv au participat 10 echipe formate din cadrul subdiviziunilor IGP. Echipa Academiei „Ştefan cel Mare” s-a calificat pe locul II.

Totodată, întrunirile desfășurare exprimă un omagiu eroilor tuturor timpurilor care au adus un sacrificiu imens pe altarul perpetuării neamului nostru, în memoria acestor martiri, în cadrul solemnităților vizate s-a ținut și un minut de reculegere.