Ziua Internațională a Studentului

Stimați studenți, printre frumoasele sărbători ale toamnei se regăsește și una în care sunt sărbătoriți tinerii:17 noiembrie – Ziua Internaţională a Studentului – zi cu o semnificaţie majoră.
E ziua dedicată celor care reprezintă viitorul.
E ziua în care lumea a realizat că vocea studentului e importantă pentru societate şiistoria e dovadăclară a faptului că aţi avut dintotdeauna un cuvânt de spus.
Odată cu admiterea la facultatea Drept, ordine publică și securitate civilă ați început una din cele mai frumoase etape ale vieții Dumneavoastră – anii de studenție. O etapă marcată de emoții și experiențe noi care, cu siguranță, marchează viața fiecăruia dintre voi şi operioadă în care se leagă prietenii pentru toată viața.
Acum Dumneavoastră aveți oportunitatea de a vă forma ca viitori specialiști calificați, asimilând cunoștințe noi, competențe și abilități atât de necesare în misiunea nobilă pe care o veți realiza în calitate de funcționari cu statut special în cadrul organelor de aplicare a dreptului din Republica Moldova.
Aici și acum se consolidează valorile morale, simțul responsabilității cetățenești și patriotismul, se percepe importanţa susținerii și ajutorului reciproc, respectului și spiritului de echipă atât în integrarea armonioasă în societate cât şi în întemeierea unui viitor de succes.
Personalitatea se formează prin educație, prin atitudinea față de semeni, față de concetățeni, dar și față de valorile naționale și universale.