Campionul mondial Artiom Livădari a revenit în Alma mater

Astăzi, 12 iunie 2024, campionul mondial Artiom Livădari, a fost aşteptat în cadrul Academie „Ştefan cel Mare” ca un adevărat erou. Colegii de facultate l-au întâmpinat cu emoţii, aplauze, flori, cadouri şi mesaje de felicitare.

Conducerea Academiei l-a felicitat pe Artiom pentru succesul deosebit, încurajându-l şi în continuare să adune în palmaresul său aurul din competiţiile de perspectivă. Totodată, în semn de recunoştinţă şi înaltă apreciere a performanţei sportive obţinute, studentului Livădari i-a fost conferită Crucea „Pentru Merit” a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, clasa II.

La rândul său, sportivul a transmis un mesaj de mulţumire şi recunoştinţă atât colegilor, care l-au sprijinit în tot acest timp, menţionând că „susţinerea voastră m-a ajutat foarte mult să aduc această medalie acasă”, cât şi instituţiei – că i-a oferit exclusiva oportunitate de a combina studiile cu sportul de performanţă.

Sportivul moldovean a participat în perioada 31 mai – 10 iunie 2024, la Campionatul Mondial de muaythai, în oraşul Patras, Grecia, devenind, în premieră, campion mondial la seniori.

Artiom Livădari este student în anul IV de studii la Academia ,,Ştefan cel Mare”, şi prin prestaţia sa a adus faimă comunităţii academice din care face parte, instituţiei, cât şi întregii ţări.